"Rastemo zdravo u zdravom okolišu" - suradnja s knjižnicom "Jelkovec"

Ove godine  odgojna skupina "Pužići"  započela je projekt „Rastemo zdravo u zdravom okolišu“ u suradnji s knjižnicom "Jelkovec"...

Različite slikovnice na temu zdravlja i brige o okolišu bit će naš put do spoznaje o važnosti očuvanja prirode jer čuvajući i brinući se o okolišu čuvamo i naše zdravlje.
Naša prva slikovnica „Kristofor i bicikl“, priča o bicikliranju i recikliranju autorice Charlote Middleton, potaknula nas je na različite aktivnosti:

Kristofor je zamorac koji svojim recikliranim biciklom skuplja otpad i zajedno sa svojom sestrom i prijateljicom ga koristi na različite nove načine. Djeca su svoje doživljaje i događaje iz priče nacrtali i složili svoju priču. 


 
Razgovarajući o pravilnom odlaganju i sortiranju otpada i kako recikliranjem istog možemo čuvati prirodu nastao je plakat o sortiranju plastike, stakla, papira i bio otpada.
 
 
 
Kristofor u slikovnici stari novinski papir reciklira tako da izrađuje torbe, a mi smo ga koristili kao papir za slikanje...


 
U priči naš zamorac čuva prirodu i okoliš vozeći se biciklom, a „Pužići“ isto znaju da je dobro voziti se biciklom te je svatko nacrtao svoj bicikl.


 
 
„Kada voziš bicikl to je dobro jer onda ne zagađuješ zrak.“
„Treba se voziti biciklom, a ne autom.“
„Auti zagađuju zrak, a bicikl ne. Treba voziti bicikle.“
 
 
 
 

Pripremila: odgojiteljica Jelena Korbar
                   


Ispiši stranicu