Završne aktivnosti projekta "Veliki lov na biljke"

Draga djeco i roditelji!

Bliži nam se kraj provedbe projekta "Veliki lov na biljke", u kojem su sudjelovale vrtićke skupine "Tratinčice", "Leptirići", "Medvjedići" i "Slonići". Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama te raznim životinjskim vrstama.
Djeca su se kroz projekt bavila različitim aktivnostima kroz koje su dobivala nove spoznaje o biološkoj raznolikosti te na koji način čovjek kao pojedinac može doprinijeti povećanju broja biljnih i životinjskih vrsti. Više o projektu možete pronaći na poveznici.

Kako bi se za kraj provedbe projekta prisjetili što su sve saznala o biološkoj raznolikosti, te provjerili koliko dobro poznaju biljne i životinjske vrste, molimo vas, roditelje, da zajedno ispunite anketu s djetetom na poveznicama:
 

Darwinovi promatrači (5-6 godina) https://forms.gle/axSLgs15cpDY82px7

Darwinovi pronalazači (6-7 godina) https://forms.gle/CABJ5chbpd5723Ng7

Nakon što ispunite anketu, pozivamo vas da s djetetom otiđete u dvorište ili park u blizini te izradite kartu ili maketu staništa svog dvorišta ili parka u naselju, na kojoj ćete označiti sve životinjske i biljne vrste koje se nalaze na tom području.
Pri izradi možete koristiti kartonske kutije i kutijice različitih oblika i veličina, kartonske tuljce, plastične čepove te ostale materijale koje je moguće reciklirati, kao i prirodne materijale (kamenčići, grančice, plodine...).

Svoje aktivnosti svakako fotografirajte te nam ih uz kratak opis aktivnosti  pošaljite na mail adresu dvententini.pedagog@gmail.com do 10. svibnja 2020., a ukoliko ste suglasni da se fotografije vaših radova i aktivnosti objave na web platformi Udruge Lijepa Naša (Exposure, web Ekoškole, Facebook i Twitter) kao i u završnom glasilu projekta „Veliki lov na biljke“, napišite kratku izjavu, koju šaljete također na dvententini.pedagog@gmail.com.

Za sva dodatna pitanja obratite se na navedenu mail adresu.

Želimo vam dobru zabavu u istraživačkim aktivnostima!

Ispiši stranicu