EDUKATIVNA RADIONICA "IGROM DO ŠKOLE"

Priprema za školu započinje već u jasličkoj dobi, kroz poticanje cjelovitog razvoja, a u predškolskoj dobi je naglasak na intenziviranju zadaća u području razvijanja predpisačkih, predčitalačkih te predmatematičkih vještina.
Kako bi roditeljima što više približili što djeca u vrtiću rade kako bi usvojila navedene vještine, te im ujedno omogućili provođenje kvalitetnog vremena s djecom, 11. prosinca 2019. organizirali smo u centralnom objektu vrtića edukativnu radionicu “Igrom do škole”, gdje su roditelji imali priliku vidjeti na koji način se dijete priprema za školu te dobiti ideje za provođenje kvalitetnog vremena s djecom kod kuće. Roditelji su s djecom rješavali različte matematičke zadatke, razvijali analizu i sintezu, razvijala okulomotornu koordinaciju i finu motoriku, susrela se s različitim pravilima u društvenim igrama, te se ujedno i dobro zabavila.
Na kraju radionice roditeljima su podijeljeni edukativni letci s aktivnostima za kod kuće, te su svoje dojmove s radionice imali priliku upisati i Knjigu dojmova. Povratne informacije roditelja su apsolutno pozitivne, zbog čega ovakve i slične manifestacije u vrtiću planiramo ponovno organizirati.
 

Ispiši stranicu