GOSTOVANJE DRUŠTVA AFRIKANACA U OKVIRU EKO PROJEKTA

22. veljače 2019. u starijoj vrtićkoj „Bubamare“ gostovalo je Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj, koje je u okviru eko projekta skupine „Afrika“ demonstriralo djeci afričke običaje iz Kenije, Nigerije i Senegala. Djeca su igrala afričke igre s pjevanjem i pokretne igre („orimi“-glava, „edika“-rame, „iku“- koljeno, „ese“-noge), slušala su priče, imenovala životinje te brojala na afričkom jeziku „svahili“. Djeca su imala priliku upoznati posebnosti tradicijskih afričkih jela te svakodnevne običaje Afrike (pozdravi). Saznala su mnoge zanimljivosti o veličini i naseljenosti Afrike, kao na primjer da Afrika ima 180 milijuna stanovnika, da se u Africi govori 350 jezika te da uz to, svako pleme ima svoj jezik. Također, djeca su se upoznala sa izgledom zastava Kenije, Nigerije i Senegala.

Djeca su se rado uključivala u aktivnosti, a najveći interes djece su izazvali zvuci tradicionalnog afričkog glazbenog instrumenta- bubnjeva. Uz zvukove bubnjeva djeca su pjevala i plesala, a zatim i isprobala svirati ovaj jedinstveni glazbeni instrument.

Ovim putem zahvaljujemo Društvu Afrikanaca u Hrvatskoj na gostovanju te se  radujemo idućem susretu i novim spoznajama o kulturi Afrike!
 

Ispiši stranicu