Mini izložba: ,,Čitajmo im''

Dana 17.12.2022. , s početkom u 10:00 sati realiziran je susret djece, roditelja i odgojiteljica odgojne skupine "Žabice" u knjižnici Jelkovec. Osim druženja, slobodnih aktivnosti u prostorima dječjeg odjela knjižnice, čitanja priče i radionice izrade božićnih ukrasa, primarni cilj susreta je bio prikaz pripremljenog projekta "Čitajmo im" koji je realiziran u prvom tromjesečju ove pedagoške godine. Projekt kroz dokumentaciju i interpretaciju prikazuje suradnju roditelja i odgojiteljica skupine u nekoliko faza. Početna faza je inicijativa roditelja u podržavanju aktivnosti čitanja od najranije dobi posuđivanjem različitih tematskih slikovnica za djecu iz navedene knjižnice. Sljedeća faza je prikaz važnosti čitanja od najranije dobi, a zatim uključivanje roditelja u proces čitanjem tih tematskih slikovnica djeci u različitim terminima. Završna faza je prikaz sudjelovanja djece, roditelja i odgojiteljica u humanitarnoj akciji vrtića za KBC Rebro.

Cilj je poticanje roditelja i djece da svojim aktivnim sudjelovanjem postižu ravnopravno članstvo u zajednici. Također nam je cilj potaknuti i ostale korisnike usluga knjižnice na iščitavanje plakata te uvid u projekt.

Susret je bio iznimno ugodan, kvalitetan te produktivan. Dokumentacija i interpretacija projekta dostupna je sljedećih mjesec dana u knjižnici Jelkovec.
 
Odgojiteljice Nikolina i Milana

Ispiši stranicu