HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

 Hrvatski Olimpijski dan obilježili smo 10. rujna 2022. godine u sportskom duhu. U obilježavanju su sudjelovale sve vrtićke odgojne skupine. 

U odgojnoj skupini "Zebrice" djecu su privukle medalje, njihov izgled,  koje su bile poticaj za izradu vlastitih. U dvorani su djeca sudjelovala u motoričkim aktivnostima na poligonu prepreka.Na kraju je svatko dijete dobilo svoju medalju, kao znak truda i upornosti. U odgojnoj skupini "Patkice" odgojitelji su s djecom razgovarali o tome što je Olimpijada te što ona simbolizira.Djeca su saznala da su i pojedini hrvatski olimpijci sudjelovali na Olimpijadi.S obzirom da su hrvatski olimpijci predstavljali određene sportove, djeca su iznosila svoja saznanja o sportovima koje poznaju.Djeca su izrađivala zlatne olimpijske medalje od gline."Patkice" su organizirale vlastitu olimpijadu.


Djeca iz odgojne skupine "Tigrići" su kroz razne aktivnosti obilježili Hrvatski Olimpijski dan.Vrtićke odgojne skupine "Mravi" i  "Dupini" obilježili su Hrvatski olimpijski dan obilježili motoričkim aktivnostima u dvorani.  
Pripremila: Sanja Mušan, stručni suradnik pedagog

Ispiši stranicu