Program radionica "Rastimo zajedno"

U današnje vrijeme roditelji se susreću s mnoštvom svjeta i poruka o poželjnim i nepoželjnim oblicima odgoja djece što dovodi do mnogih pitanja i nedoumica kod samih roditelja o tome postupaju li dobro u određenim situacijama, što je zaista potrebno pružiti djetetu, čine li dovoljno za svoje dijete, kako da budu dobri roditelji, a da pritom ne zanemare i svoje potrebe.
Roditelj je najbolji stručnjak za svoje dijete, ali ponekad iskustva drugih roditelja i znanja stručnjaka dobro dođu.
Ovaj program, stoga,  nastoji stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i drugim roditeljima izmjenjuju ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svome djetetu, upoznaju bolje sebe kao roditelja te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).
Program je nastao u okviru programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu „Prve tri su najvažnije!“. Od 2008. godine, kada se program počeo provoditi, do sada u 132 vrtića diljem Republike Hrvatske više od 3 500 roditelja je završilo program.
Program je besplatan, a namijenjen roditeljima najmlađe djece od 1. do 4. godine bez obzira na jesu li djeca polaznici našeg vrtića ili nisu.
Zato vas pozivamo da se i vi uključite u novi ciklus koji počinje u ponedjeljak 22. veljače 2016. u 17:00 sati  u prizemlju centralnog objekta u sobi odgojne skupine „Pužići“.

Ispiši stranicu