POSJETA OSNOVNOJ ŠKOLI JELKOVEC

Početkom lipnja sadašnji predškolarci - budući prvašići posjetili su Osnovnu školu "Jelkovec", koju će mnogi od njih od jeseni pohađati. Doček djece u osnovnu školu odvijao se pod vodstvo Stručne službe, koja je svaku odgojnu skupinu preusmjerila u jedan od četvrtih razreda, koje vode učiteljice razredne nastave.
    
   
Djeca su po dolasku u razred imala priliku sjesti u klupe i pratiti program. Četvrti razredi su našim predškolarcima pripremila sljedeći program: djevojčice 4. razreda odigrale su kratak igrokaz i recitaciju, a dječaci su pročitali osobito dirljiv sastavak na temu Moja prva četvrta razreda. Naši predškolarci su djeci četvrtašima postavljali pitanja o tome kako je u školi, te koji su im omiljeni nastavni predmeti i slično. Kroz razgovor smo došli do saznanja da su mnogi četvrtaši prije nekoliko godina bili polaznici našeg vrtića "En ten tini". Za vrijeme boravka u razredu učiteljica je s djecom razgovarala o tome koje su razlike u izgledu učionice i sobe dnevnog boravka u vrtiću, u čemu su djeca rado sudjelovala. 
   


   
 
Za vrijeme boravka u razredu, djeca su imala priliku i napisati svoje ime na listić koji im je dala učiteljica, što ih je posebno razveselilo. Na kraju susreta četvrtaši su našim predškolarcima otpjevala pjesmu, te su se pozdravili u veselom raspoloženju.
 
    Ispiši stranicu