OBILJEŽAVANJE SJEĆANJE NA VUKOVAR

Kao i svake godine, 18. studenog 2021. obilježavamo Dan sjećanja na naš grad heroj - Vukovar. Cilj obilježavanja ovog datuma leži u odavanju dubokog poštovanja i zahvalnosti te počast svim stradalima u Vukovaru u Domovinskom ratu 1991. godine. 
S djecom u odgojnim skupinama razgovarali smo o gradu  Vukovaru  i njegovim simbolima, a djeca su iskazivala svoja razmišljanja i razumijevanja, te se likovno izražavala.

U odgojnoj skupini "Ribice" djeca su s odgojiteljma razgovarala o simbolici Vučedolske golubice, o njezinom značenju te samom izgledu. Kroz zajednički razgovor djeca su zaključila da je Vučedolska golubica simbol mira, prijateljstva i ljubavi, koje su važne životne vrijednosti. Pojedinu djecu je zainteresirao izgled golubice, koju su nastojali nacrtati olovkom.

    
 
Vučedolska golubica zaokupila je pažnju djece iz odgojne skupine "Pčelice" , koja i su također razgovarala o njezinom izgledu, motivima koje sadrži te su je izradili u likovnoj tehnici grataž.
 
      
 
Djeca iz odgojne skupine "Pužići" promatrali su vodotoranj, koji je osobito zanimljiv zbog svoje veličine, a zatim su ga crtali.


          


 
 
Djeca iz odgojne skupine "Suncokreti" su kombinacijom likovne tehnike ugljena i kolaža izradila visoke vodotornje. 

 


 

U čast stradalima u Vukovaru zapalili smo lampaše ispred svog vrtića.

 

Ispiši stranicu