Program radionica s roditeljima "RASTIMO ZAJEDNO"

Program radionica "Rastimo zajedno" namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života.

Sastoji se od 11 konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode zasebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju. Program je nastao uz okrilju UNICEF-ovog Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu "Prve tri su najvažnije!"  uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje.

Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj kako roditelja, tako i djece.
Glavni cilj programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i drugim roditeljima izmjenjuju ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svome djetetu, upoznaju bolje sebe kao roditelja te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).

DV „En ten tini“ počeo je provoditi program „Rastimo zajedno“ u pedagoškoj godini 2014./2015. i tako postao jedan od 120 vrtića diljem Hrvatske koji provode ovaj Program.

 

Ispiši stranicu