Radionice "Rastimo zajedno"

 "Današnji roditelji suočeni su s povijesno jedinstvenim zadatkom. Oni doslovce moraju iznova izumiti partnerstvo između muškarca i žene i također vodstvo u odnosu na djecu i mlade, a sve to u skladu s novim vrijednostima i ciljevima, kao što je ravnopravno dostojanstvo i autentičnost, kako bi izbjegli ugrožavanje integriteta djece i mladih."
(J. Juul, 2005)
 
Dragi roditelji,
 pozivamo Vas na program radionica "Rastimo zajedno"!
 
Program radionica "Rastimo zajedno" namijenjen je roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života. Sastoji se od 11 konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode zasebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju. Program je nastao uz okrilju UNICEF-ovog Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu "Prve tri su najvažnije!"  uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje. Njegova svrha je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču rast i razvoj kako roditelja, tako i djece. Glavni cilj program je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i drugim roditeljima izmjenjuju ideje o načinima na koji žive svoje roditeljstvo i o načinima na koje se odnose prema svome djetetu, upoznaju bolje sebe kao roditelja te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta (i roditelja).
Ovim ciklusom radionica DV „En ten tini“ postaje jedan od 120 vrtića koji provode ovaj Program.
Radionice počinju 04. ožujka 2015. te će se održavati srijedom u 17:00 sati  u prizemlju centralnog objekta u sobi odgojne skupine „Bubamare“.
Program je besplatan te pozivamo sve zainteresirane roditelje djece od 1. do 4. godine bez obzira na jesu li polaznici našeg vrtića ili nisu da se prijave odgojiteljima ili stručnim suradnicima.
 
Vidimo se u vrtiću!

Ispiši stranicu