Boravak djece u GRADU MLADIH

Početkom ove pedagoške godine, u periodu od 1.9. – 5.9.2014. godine, djeca četiri odgojne skupine našeg vrtića: Pužići, Tratinčice, Tintilinići, Potočnice boravila su u prirodi Grada mladih u zagrebačkom naselju Granešina. Zatvoren kompleks sastoji se od niza paviljona u kojima borave djeca i odgojitelji, stare škole koja je osuvremenjena raznim bogato opremljenim kabinetima, restorana, te prekrasnih šetnica koje omogućuju učenje u prirodi.Naš petodnevni boravak započeo je upoznavanjem okoliša kroz šetnje i igre na otvorenom. Potaknuti dječjim interesom, prikupljene materijale i stečene dojmove u kabinetima pretvaramo u mala umjetnička djela (u komunikacijskom kabinetu razgovaramo o prirodi i čitamo dječje enciklopedije, u likovnom kabinetu prenosimo iskustva na papir, a u stolarskom kabinetu izrađujemo kućice za patuljke i ptice…).

Posebno zanimljiv djeci bio je obilazak jezera sa ribama, hranjenje pataka i upoznavanje sa ribičem i načinom pecanja. Završni dan obilježila je potraga za patuljkom – zaštitnikom prirode i životinja, kojeg ponosno nosimo u naš vrtić kao sjećanje na ovo nezaboravno iskustvo!

U prilogu možete pogledati fotografije i pročitati dječje dojmove.
 
Dječje izjave:
"Na jezeru smo hranili patke, a jedan striček je pecao ribe i pokazao nam mrežu i štap za pecanje." L.Ć.
"Bio sam sretan kada smo igrali nogomet na travi. Kada sam pao nije me ništa boljelo." L.P.
"U školi ima puno igračaka, slikovnica i kockica. Ipak mi je najbolje bilo kada su tete upalile puno lampica i imali smo disko." M.B.
"Nisu nam nedostajali roditelji, bilo nam je super i ja bih ostao još sto dana." V.S.
"Kada narastem sagraditi ću kuću u Gradu mladih." G.J.

Ispiši stranicu